Dom in gradnja

Kako opremiti hodnik v stanovanju?

Ko naštevamo najljubše prostore svojega doma, se le redko spomnimo tudi na hodnik. Čeprav večini od nas predstavlja dokaj neuporaben del, brez njega nikakor ne gre, saj nas pripelje do večine prostorov našega doma.

V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj koristnih nasvetov, s pomočjo katerih boste spremenili pogled na hodnik v svojem stanovanju. Ta navidezno samo prehoden del bo kmalu postal mnogo bolj prijazen in uporaben.

1. Na hodnik postavite več različnih svetil

Za hodnike je večinoma značilno, da so to prostori, kamor naravna svetloba praviloma ne zaide ali pa jo je zelo malo. Ravno zato vam priporočamo, da vanj postavite več različnih svetil. Najprej poskrbite za centralno luč na stropu, nato postavite še samostoječo luč, ki bo delovala dekorativno.

Če imate na hodniku predalnik, lahko nanj namestite zanimivo retro namizno luč. Prav tako boste hodnik naredili še prijetnejši, če boste nad ogledalom postavili stensko svetilko. Priljubljene so tudi senzorske luči, ki delujejo na gibanje. S tem se boste na najboljši način izognili tavanju po temi in iskanju stikala.

2. Pohištvo naj bo narejeno po meri

Pohištvo za hodnik je ponavadi narejeno po meri uporabnika. Hodnik ima najpogosteje specifične površine in oblike. Z vgradnimi omarami, narejenimi po merah, boste lahko najbolje izkoristili majhen, prehoden prostor. Ta lahko postane tudi garderoba.

  • Omarica Kent Pop N

Na hodnik lahko postavite še predalnik, stojalo za čevlje in visoke samostoječe obešalnike. Pri opremljanju hodnika bodite vedno pozorni na to, da bo ostalo dovolj prostora za nemoten prehod.

3. Privoščite si uporabo intenzivnejših barv

Ko boste izbirali barve in materiale za hodnik, ste lahko pri izbiri nekoliko bolj drzni in si privoščite intenzivnejše barve. Prav tako bodo v njem lepo delovale tudi druge, bolj umirjene barve. Če si vseeno želite vsaj nekaj poživitve, potem so tapete odlična rešitev.

Za tla si lahko izberete keramiko ali kamen. Vse bolj priljubljena je tudi t. i. epoksi smola. Priporočamo pa vam, da se izogibate velikih in težkih preprog, saj vam znajo pri čiščenju povzročati kar nekaj težav.

11.si

Na spletnem portalu 11.si preberite vse, kar vas zanima o lepoti in zdravju, prostem času, internetu, avtomobilizmu, industriji, opremljanju doma, gradnji in o marsičem drugem.

Comments are closed.