Najboljši podaljški za najbolj hude frizure

Ko sem se pred leti odločila za srednjo frizersko šolo, nisem razmišljala o tem, kakšne bodo po končanem šolanju moje realne možnosti zaposlitve. Izbrala sem poklic, ki mi je bil všeč, in seveda sanjala o tem, kako bom nekoč imela svoj frizerski salon nekje sredi Ljubljane ali pa bom celo odšla nekam v tujino in strigla tam – same moderne pričeske, ki bodo v skladu z zadnjimi trendi.

Huda frizura

Z lasnimi podaljški do super hude frizure.

Ko je bilo treba najti službo, je bilo seveda kar nekaj težav. Frizerje se pri nas vedno išče, vendar frizerje z izkušnjami, ki pa jih nisem imela. In tako sem nekaj časa doma strigla »na črno«. Sem pa ta čas izkoristila še za nekaj izobraževanja. Takrat so se pri nas pojavili lasni podaljški in seveda sem se hotela naučiti delati z njimi. Opravila sem dve izobraževanji in ker je bilo povpraševanja vse več (lasni podaljški so hitro postali hit), je bilo dela naenkrat dovolj. Odprla sem svoje podjetje in delala zgolj s podaljški, pri čemer sem stranke obiskovala na domu, tako da niti svojega salona nisem rabila. Strankam pa je to seveda ustrezalo – lasni podaljški se nameščajo več ur, zato je gotovo bolje sedeti na stolu v domači dnevni sobi kot pa v salonu.

Lasni podaljški so me tako pripeljali do samostojnega posla, v katerem sem še danes. Med mojimi strankami so tako običajne ženske kot medijske zvezde, ki jih urejam za nastope in intervjuje, veliko pa je tudi dela s porokami in maturantskimi plesi. Ker želim pri svojem delu uporabljati zgolj najboljše materiale, sem se odločila, da bodo pri meni za delo vedno na voljo OxY podaljški, ki jih je enostavno nameščati in tudi negovati ter oblikovati, še zlasti takrat, ko so potrebni podaljški zgolj za krajši čas.

OxY lasni podaljški - mini kompletOxY lasni podaljški - starter kompletOxY lasni podaljški - full head komplet

Poleg podaljševanja las in oblikovanja klasičnih dolgih pričesk sem uspela še na enem področju. Skrbim za pričeske za potrebe gledališča in snemanj filmov ter televizijskih oglasov. Tu je marsikdaj potrebne veliko inovativnosti, saj so želje pogosto precej nenavadne in  »odbite«, tako da je tudi vpenjanje lasnih podaljškov clip on včasih prava znanost – pa ne zaradi samega vpenjanja, ki je precej enostavno, temveč predvsem zaradi doseganja končnega vizualnega učinka pričeske. Priznati moram, da sem naredila že kar veliko takšnih, ki so bolj kot pričeskam podobne skulpturam, in kadar morebitnim novim strankam pokažem svoj portfolio, v katerem imam fotografije narejenih frizur s pomočjo podaljškov, marsikatera obstane z odprtimi usti.

Frizerski poklic torej vsekakor je perspektiven in  vsakemu dekletu, ki se želi odločiti zanj, vedno povem, naj ne razmišlja preveč o trenutnih zaposlitvenih možnostih. Naj se loti poklica, ki jo veseli in znotraj katerega verjame, da se bo lahko izražala, pa se bo zaposlitev že našla. Nenazadnje se tudi v frizerstvu pojavljajo inovacije in nove možnosti. In sama sem za to gotovo dober dokaz. Kljub temu, da sem sanjala o frizerskem salonu, nisem do njega nikoli prišla, odkrila pa sem drugo, še boljšo možnost, zaradi katere sem v svojem poklicu srečna. In tudi če nikoli več ne poprimem za škarje zgolj zato, da bi nekoga ostrigla, temveč se ukvarjam zgolj s podaljški, vseeno veljam za odlično frizerko. Kar pa se tiče dela v tujini – ja, tudi tam se večkrat znajdem, saj sem v ekipi, ki predstavlja nove trende na področju lasnih podaljškov po vsem svetu.