Zanimivosti

Najlepše poročne lokacije

Poroka je neponovljiv dogodek, za katerega je potrebnih kar nekaj priprav, te pa so v veliki meri odvisne tudi od tega, kakšne poročne lokacije so nam pri srcu. Če ste od nekdaj sanjali o poroki v eksotičnih krajih, potem se boste tja najverjetneje odpravili zgolj skupaj s starši ali s pričama, poskrbeti boste morali za mednarodno dokumentacijo, sicer pa bo priprav malo – običajno vam bodo vso organizacijo uredili organizatorji v tujini.

V primeru, da si želite veliko poroko, pa bo gotovo najboljša izbira domače poročne lokacije. To pa vsekakor ne pomeni, da se morate poročiti v domačem kraju in imeti poročno zabavo v najbližji gostilni. Tudi pri nas so namreč na voljo zanimive poročne lokacije, ki naredijo vsako poroko še bolj posebno, do njih pa lahko svate po potrebi pripeljete tudi z avtobusom.

Za klasične poročne lokacije veljajo gradovi, ki včasih nudijo zgolj formalni del, torej sklenitev zakonske zveze pred matičarjem, včasih pa je njihova ponudba »all inclusive« in vam omogoča tudi najem dvorane ali vrta za svatbo. Prav vrtovi in poroke na prostem pa so zadnja leta tisto, kar je pri nas najbolj priljubljeno – in takšne poročne lokacije »na zraku« najdemo tako rekoč v vseh slovenskih regijah. Glede na to, da se večina zakonskih zvez sklene spomladi in jeseni, vreme pri tem ne bi smelo biti ovira – čeprav je res, da jo včasih tudi zagode, kar pomeni da je pomemben izbor poročne lokacije na prostem, ki lahko po potrebi svate spravi tudi pod streho.

Poroka na gradu
Za zelo priljubljene veljajo poroke na gradu.

Sicer pa ste lahko pri izbiri poročne lokacije kar precej domiselni. Če že ne formalni del, lahko namreč vsaj zabavni del izpeljete skorajda povsod: v hribih, ob reki, v skednju, ob morju, v vinski kleti … Glavno je, da pri izbiri poročne lokacije pomislite na to, da gre za vaš sanjski dogodek, torej se mora v ta sanjski okvir skladati tudi lokacija.

Prav tako ne gre zanemariti dejstva, da niso vsi pari enaki po svojih zanimanjih in osebnostih. Če je vaši prijateljici nadvse všeč poroka na gradu, ste si morda sami od nekdaj želeli precej skromnejše poroke na gozdni jasi, ki ji ni sledila večerja s petimi hodi, temveč nekaj bolj podobnega pikniku. In če sta z ženinom navdušena smučarja, vama bo ravno tako bolj pri srcu denimo poroka na Krvavcu, kot pa poročne lokacije v mestu.

Seveda pa na izbiro poročne lokacije vpliva še en dejavnik: finance. Razmislite, ali si boste raje privoščili dražjo in prihranili drugje, ali pa se boste raje odločili za tisto, ki ni najbolj idealna, vendar bo zato vse ostalo zares kot iz sanj.

11.si

Na spletnem portalu 11.si preberite vse, kar vas zanima o lepoti in zdravju, prostem času, internetu, avtomobilizmu, industriji, opremljanju doma, gradnji in o marsičem drugem.

Comments are closed.