Zanimivosti

Poroka zahteva dobre priprave

Dan, ko si s partnerjem zaobljubimo večno zvestobo v dobrem in slabem, je za marsikatero žensko najlepši dan njenega življenja, saj gre za potrditev ljubezenske zveze in hkrati za dolgoročno obvezo skupnemu življenju. Poroka pa je tudi dogodek, na katerega se je potrebno dobro pripraviti, tako organizacijsko kot psihično. Pa ne le zato, da ne bi prišlo do neljubih zapletov z obleko ali lokacijo, temveč tudi zato, da bo dan potekal mirno in ne boste imeli prav nobenih skrbi.

Da bo poroka ostala v spominu kot prijetna, je najbolje, da si že na samem začetku priprav zagotovite pomoč. Najbolje je, da določite, za kaj bosta poskrbela sama s partnerjem, katere so tiste dolžnosti, ki naj jih prevzamejo vajini starši, in katere tiste, ki bodo skrb poročnih prič oziroma prijateljev. Če boste delo porazdelili, bodo priprave veliko lažje – je pa res, da potrebujejo vaši pomočniki dobra navodila, in da morate biti človek, ki zna delovati v ekipi, v kateri vsakdo prevzame svoj del odgovornosti, malenkosti pa se brez težav usklajuje in sprejema kompromise.

Poroka se začne z izbiro lokacije

Poroka zahteva v prvi fazi predvsem izbiro poročne lokacije, ki jo izberemo glede na naš življenjski stil ter stil poroke. Glede na lokacijo nato prilagajamo poročno obleko in dekoracijo, število povabljenih gostov, jedilnik in vse ostalo.

Če bo poroka potekala na prostem in boste imeli zunaj tudi zabavo, bo zagotovo drugačna, kot če boste dahnili svoj »da« na katerem od slovenskih gradov in se nato zabavali v plesni dvorani kakšnega hotela. Prav tako vam bodo v hotelu s štirimi ali petimi zvezdicami verjetno ponudili drugačne jedi, kot če se odločite, da bo vaša poroka preprosta in boste pripravili kar manjši sprejem na domačem vrtu, za katerega bo poskrbelo catering podjetje.

Poroka na travniku
Poročiti se je možno na najrazličnejših lokacijah, tudi na travniku ali v gozdu.

Če se prične poroka pripravljati pravočasno in so vse podrobnosti urejene v naprej, ni skrbi, da bi se pri njej kaj pomembnega zataknilo. Še vedno je sicer potrebno računati na kakšen manjši zaplet, a ta zagotovo ne bo tako velik, da bi vplival na celotno dogajanje.

Je pa res, da je vedno dobro imeti za vsako stvar rezervno rešitev – nikoli namreč ne veste, ali ne bo vaša poroka nazadnje ravno na dan, ko bo napovedano slabo vreme, če ne bo fotograf zbolel ali ansambel nekoliko zamujal. A če to za vsak slučaj predvidite v času priprav, bo vaša poroka še vedno sanjska – in za majhne težave vam ne bo treba niti vedeti, če se bodo z njimi ukvarjali vsi tisti, ki so bili zadolženi za posamezna področja organizacije.

11.si

Na spletnem portalu 11.si preberite vse, kar vas zanima o lepoti in zdravju, prostem času, internetu, avtomobilizmu, industriji, opremljanju doma, gradnji in o marsičem drugem.

Comments are closed.