Negativni vplivi avanture na partnerski odnos

Ljudje smo izjemno družabna bitja in celo življenje stremimo k temu, da bi živeli v paru, si ustvarili družino in ves čas imeli ob sebi partnerja, ki bi mu lahko zaupali. Čeprav se na začetku resne zveze morda vse zdi popolno, pa se po določenem času situacija vendarle nekoliko spremeni.

Vpliv avanture na partnerski odnos

Težave na partnerskem področju lahko reši le iskren pogovor.

Začetna zaljubljenost malce usahne, pride do rutine in zveza se vzdržuje na temelju medsebojnega zaupanja, spoštovanja in ljubezni. Vendarle pa ni tako zelo redko, da pride do pomanjkanja intimnih trenutkov in s tem dvomov ter čustev, ki lahko vodijo v napačno smer.

Zakaj pride do ohladitve odnosa?

Ko se dva spoznata in sta zaljubljena, je vse skupaj ena sama velika sreča. Žal ne gre tako, da bi bili noro zaljubljeni celo življenje, vseeno pa to ne pomeni, da se ne ljubimo in imamo radi. Le nekoliko drugačna intenziteta se pojavi. Žal veliko ljudi to doživi kot partnerjev odklon, zato se počutijo osamljeno.

Vsak dan je enak naslednjemu. Služba, domov, otroci, kuhinja. Nobenega pravega veselja ob druženju s partnerjem. Ker smo ljudje socialna bitja in se radi družimo, kaj hitro spoznamo tudi nove ljudi. Med prijatelji, na dogodkih ali v službi. In med njimi morda celo osebo, s katero si zaželimo avanture.

Težave na partnerskem področju

Danes, ob vseprisotnem internetu, kaj hitro zaidemo v težave na partnerskem področju. Razočaranje od doma prinesemo na delo in nosimo s seboj v družbo, kjer koli se nahajamo. V takšnem stanju smo zelo hitro dovzetni za kakšen namig s strani osebe, ki nas fizično privlači.

V resnici se ustvari odlična podlaga za nezvestobo in izgovor, zakaj je do nje prišlo. Saj si zaslužim srečno, kajne? Na žalost na takšen način na koncu trpijo kar trije. V prvi vrsti prizadeti partner, mi sami in velikokrat tudi oseba, s katero smo se zapletli.

Kako ukrepati ob nezvestobi?

Četudi pride do nezvestobe, pa še ni vsega konec. Veliko partnerjev svoje težave reši s pomočjo svetovalca za pare, ki podrobno osmisli, zakaj je do situacije prišlo, in pozove oba, da globoko v sebi razmislita, kaj sta storila narobe, kako lahko odnos popravita in se najprej iskreno vprašata, ali to sploh želita.

Obisk svetovalca za pare

Ko se v partnerstvu pojavijo težave, je čas za obisk svetovalca za pare.

Vsekakor pa v določenih primerih ne gre drugače kot z ločitvijo. Nezvesti partner, ki je dlje časa užival in živel pravcate erotične zgodbe z ljubimcem in ljubimko, bo težko sprejel svojo nekdanjo vlogo. Tako kot tudi obratno, seveda, s strani prevaranega partnerja.

Nujna je komunikacija

Za dober partnerski odnos morata partnerja poskrbeti z ustrezno komunikacijo. Graditi morata zaupanje in se pogovarjati o vseh rečeh, pa naj so še tako neprijetne na prvi pogled. Če en partner čuti usihanje na intimnem delu življenja, mora s tem vprašanjem nasloviti življenjskega sopotnika.

Brez pogovora enostavno ne bo šlo. Tisti, ki niso bili pripravljeni na pogovor, kasneje obžalujejo svojo odločitev. Pojavijo se vprašanja o tem, kako bi bilo, če bi se takrat odločil drugače. Da ne bi storili napačne poteze, ki bi jo kasneje obžalovali, se s partnerjem usedite za mizo in se odkrito pogovorite. Morda so rešitve za naslednjim ovinkom, stavkom, besedo.

S klikom na eno izmed spodnjih ikon lahko prispevek deliš tudi s prijatelji!