Zanimivosti

Zmogljiv in poceni toner

V naši pisarni že vrsto let uporabljamo Samsungov laserski tiskalnik, ki res da šteje lepo starost, a kljub temu deluje povsem zadovoljivo in se ne kvari. Z njim tiskamo naročilnice, dobavnice in fakture, torej bolj kot ne preproste dokumente, ki pa se jih vsak dan nabere veliko, zato se toner izprazni na vsaka dva ali tri mesece.

Laserski tiskalnik Samsung

Doslej smo toner vedno naročili našemu dostavljavcu pisarniškega materiala, ki ga je dostavil skupaj z drugimi stvarmi, sicer pa smo se zato, da ne bi bilo zagate z nedelujočim tiskalnikom, kadar je treba natisniti kaj nujnega, odločili imeti tudi rezervo. Vedno imamo vsaj en toner na zalogi.

V čem je torej težava?

V tem, da je toner precej drag, mi pa smo v fazi varčevanja pri stroških, ko je treba paziti na vsak evro. Zaradi tega smo prekinili pogodbo s podjetjem, ki nam je dostavljalo potrebščine, in vse kupujemo sami – v dosti manjših količinah. Kadar je potrebno varčevati, pač ni več samoumevno, da imaš na mizi deset pisal ali da za vsak zapisek uporabiš nov list papirja.

Toner je takoj prinesel prihranek

Če ti opreme ne dostavijo, jo moraš poiskati sam, in splet je za to pač najbolj priročen. Ko smo iskali toner za naš Samsung, ni bilo nobenih težav, saj smo v brskalnik zgolj vtipkali kodo modela tonerja: mlt-d101s. Številke, ki nam samim ne povedo kaj dosti, na spletni strani prodajalne kartuš in tonerjev pa so takoj prinesle zadetek.

Toner mlt-d101s

In kako smo ga bili veseli! Ugotovili smo, da je naš izbrani toner mogoče kupiti za kar 15 evrov manj, kot smo plačevali poprej. Tako smo naročili kar dva – razlog je bil seveda v tem, da smo tako dosegli dovolj visok znesek, da nam je pripadla tudi brezplačna poštnina. Zdaj se sprašujemo, kaj drugega smo še preplačali samo zato, ker si nismo nikoli vzeli časa, da bi sami preverili cene.

11.si

Na spletnem portalu 11.si preberite vse, kar vas zanima o lepoti in zdravju, prostem času, internetu, avtomobilizmu, industriji, opremljanju doma, gradnji in o marsičem drugem.

Comments are closed.