Avtomoto

Avto kamere kot neizpodbiten dokaz dogajanja na cesti

Prometne nezgode so neprijetna reč tudi takrat, kadar se poškoduje zgolj vozilo, če privedejo do poškodb ljudi, pa je še toliko pomembneje, da lahko razlog za nesrečo primerno pojasnimo in tako tudi odvrnemo sum v lastno krivdo.

Zanašanje na to, da bodo soudeleženci odkrito potrdili našo zgodbo, ni najboljša rešitev. Precej bolje je, da imamo dokaz v sliki. Odšteti 50 evrov ali manj za avto kamero, ki nam pri tem lahko pomaga, je zanemarljiv strošek. Še zlasti v primerjavi s tem, da bi morali zaradi neuspešnega dokazovanja nedolžnosti sami kriti nastalo škodo.

Kdaj in kako pridejo avto kamere najbolj prav?

Čeprav pogosto pomislimo, da so avto kamere uporabne pri nezgodah, kjer je udeleženih več vozil, ni nujno tako. Slika, ki jo dobimo skozi vetrobransko steklo, nam lahko pomaga tudi v drugih primerih. In niso vsi le neprijetni – tudi pogled na čudovito pokrajino, skozi katero se vozimo v neznani deželi, lahko odlično zabeležimo.

1. Avto kamere so nepogrešljive pri nezgodah, v katerih smo sami. Posnamejo divjad, ki prečka cestišče in zaradi katere pride do nezgode, ali pa slabe vozne razmere, na primer neočiščeno in zaledenelo cestišče, točo itd.

2. Avto kamere so uporabne kot nadzor nad voznikom. Pri službenih avtomobilih, na primer če vemo, da je nekdo nagnjen k tvegani vožnji, ga bo že prisotnost avto kamere v službenem vozilu opomnila, da naj vozi bolj previdno in po pameti.

Avto kamere
Avto kamere priznanega proizvajalca Forever.

3. Avto kamere pogosto ujamejo tudi čudovite naravne dogodke. Nikjer ne piše, da morate snemati le cesto. Zakaj ne bi iz avtomobila posneli čudovitega razgleda z gorske ceste, s katere se odpira pogled na vršace? Zakaj ne bi med počitkom v avtu posneli živali, ki so si vas prišle ogledat od bliže?

4. Bi radi posneli zanimivo dogajanje, ki ga niste načrtovali, zato pri sebi nimate fotoaparata ali športne kamere? Avto kamere delujejo tudi zunaj avtomobila! Kamero preprosto snemite z držala in že lahko ujamete zanimive trenutke.

11.si

Na spletnem portalu 11.si preberite vse, kar vas zanima o lepoti in zdravju, prostem času, internetu, avtomobilizmu, industriji, opremljanju doma, gradnji in o marsičem drugem.

Comments are closed.