Chromecast – dokazano najboljši TV dodatek

Chromecast je dodatek za televizor, ki vaš klasični televizor preobrazi v pametni televizor v le nekaj korakih. Napravo priključite v HDMI vhod televizorja in upravljate s pametnim telefonom, tablico ali računalnikom. Na spletu lahko najdete podatke o vseh aplikacijah, ki omogočajo uporabo Chromecasta.

Namen in uporaba Googlovega TV dodatka

Google ChromecastChromecast, odličen majhen adapter, vključite kar v HDMI vhod televizorja. Namenjen je prenosu vsebin s spleta, ki v preteklosti niso bile dosegljive. Na televiziji tako lahko gledate videoposnetke in smešnice z YouTuba, pogledate najljubše serije brez reklam v Netflixu ali pa pogledate film na HBO. Vse funkcije v Sloveniji še niso dostopne, vendar bodo kmalu. Adapter preprosto povežete z brezžičnim omrežjem in ga upravljate prek pametnega telefona, tablice ali računalnika. Pogoj za uporabo je brezžična povezava.

Pametni telefon in predvajanje vsebine na televiziji

Najprej preverite, ali brezžična povezava zagotovo deluje. Adapter vtaknite v HDMI vhod in zaženite izbrano aplikacijo na telefonu. Vzemimo za primer predvajanje videoposnetka iz aplikacije YouTube. Odprli in zagnali ste aplikacijo YouTube na vašem telefonu. Sedaj kliknite na ikono za Chromecast in dajte napravi ukaz, naj vsebino predvaja na zaslonu vašega televizorja. Naprava bo povezala aplikacijo Youtube na mobilni napravi s televizorjem.

Pri tem služi vaš telefon zgolj kot daljinski upravljalnik. S pametnim telefonom torej poiščete izbrano vsebino in jo po želji predvajate ali ugasnete. Chromecast je zgolj posrednik pri predvajanju, pametni telefon pa je daljinski upravljalnik.

Povezava s prenosnim računalnikom ali tablico

Chromecast lahko uporabljate tudi na tablici ali prenosnem računalniku. Na računalnik ali tablico morate najprej namestiti brskalnik Chrome. Prek Chromove skrite funkcije se povežete z napravo Chromecast in zrcalite računalniški zaslon na televizijskega. Filmov vam tako ni več potrebno gledati na manjšem monitorju vašega računalnika, saj vsebino preprosto v nekaj korakih prezrcalite na večji zaslon televizorja.