Iskanje hiše v Mariboru

Kmalu po koncu študija ostane marsikdo pred težko preizkušnjo. Kje iskati službo? Ali ostati v kraju bivanja, ostati morda v kraju šolanja ali poiskati svojo pot v kakšnem drugem kraju? Nekateri se celo pogumno odločijo za odhod v tujino.

Vsaka izmed možnosti ima tako prednosti kot slabosti. Če ostanemo v domačem kraju, smo večinoma še kar nekaj časa pri starših ali vsaj v bližini in se nikoli zares ne osamosvojimo. Če ostanemo v kraju šolanja, običajno ostanemo v nekakšnem podaljšanem študentskem življenju in pravzaprav ne odkrivamo ničesar novega v kraju, ki ga že iz študentskih let dobro poznamo.

Iskanje hiše v Mariboru

Najbolj zanimivi sta drugi dve preizkušnji, ko se odločimo za odhod v nov kraj ali celo v tujino. Zanimiv je primer para, ki je doštudiral v Ljubljani in po končanem študiju odšel v Maribor. Čisto po svoji lastni volji sta se odločila za življenje izven slovenske prestolnice. Odločila sta se za Maribor. In prva stvar, ki sta jo iskala, so bile hiše.

V Ljubljani bi si lahko privoščila le majhno stanovanje

V Ljubljani si hiše namreč ne bi mogla privoščiti, le kakšno manjše stanovanje. Maribor pa jima je obljubljal bolj lagodno življenje v hiši. Na spletu sta ugotovila, da obstaja dobra spletna stran z nepremičninami. Hiše v Mariboru so tako bile prve na njunem seznamu iskanja. In izbire je bilo kar nekaj.

Imela sta nekaj privarčevanega denarja, nekaj pa sta vzela tudi posojila. Izbrala sta dve najlepši hiši in se odpravila na ogled. Prva hiša je bila starejša, v samem centru mesta. Lepa, obnovljena, a malenkost premajhna, saj sta v prihodnje načrtovala tudi naraščaj. Druga hiša je bila novogradnja, na robu mesta, z zeleno okolico. Bila je prečudovita, ravno prave velikosti, ravno pravšnja za njiju.

Sklenila sta ugoden dogovor

Nekaj časa sta se dogovarjala s prodajalcem glede cene. Ker sta že mislila, da dogovor za nižjo ceno ne bo mogoč, sta si na spletu ogledovala tudi druge hiše v Mariboru. A nobena jima ni ustrezala, vsaki je nekaj manjkalo.

Nato pa se je prodajalec le omehčal, spustil ceno in dogovorili so se za nakup hiše v Mariboru. Preselila sta se že čez en mesec, takoj ko so uredili vse papirje.

S klikom na eno izmed spodnjih ikon lahko prispevek deliš tudi s prijatelji!