Kako zasnovati spletno stran?

Odgovor na vprašanje iz naslova bo odvisen predvsem od tega, kaj si od nove spletne strani želite in kaj od nje pričakujete. Če potrebujete spletno stran zgolj za neko osnovno predstavitev podjetja in bodo na njej objavljene določene informacije o podjetju, morda krajši opis storitve, potem vsekakor pripravite vse potrebne vsebine in podatke, ki jih želite tam objaviti.

Načrtovanje spletne strani

Načrtovanje spletne strani je pomemben korak, za katerega si morate vzeti dovolj časa.

Postopek zasnove spletne strani je popolnoma enak ne glede na to, koliko vsebine ste si zamislili na njej, pride pa do razlik, ko govorimo o namenu same strani. Bo stran informativna, morda zbirala za vas kontakte ali prodajala? Izdelava spletnih strani je proces, ki zahteva kar nekaj priprav, če želimo na koncu kvaliteten izdelek.

Ustrezna predpriprava

V ta del vsekakor spada načrtovanje, ki se prične na listu papirja. Napišite vse točke, ki si jih želite na spletni strani. Pričnite z vstopno stranjo. Kakšna naj bo videti, kaj vse naj obiskovalcu sporoča. Potem razmislite o podstraneh, ki so običajno: O nas, Storitve, Kontakt in podobno.

Vse to si zapišite, kasneje pa za vsako podstran pripravite ustrezno vsebino. Pri tem mislimo na tekste, ki naj bodo skrbno napisani in lektorirani. Teksti s slovničnimi napakami namreč odvračajo obiskovalce in na ta način seveda tudi vaše potencialne stranke.

Poiščite izdelovalca spletnih strani

Pri tem bodite pozorni na to, da izbirate med ponudniki, ki imajo tudi sami lepe, moderne in funkcionalne spletne strani. Še en kazalec so seveda reference podjetja, pa tudi število let, ki jih je podjetje že preživelo na tem zahtevnem tržišču. Ko se boste odločili za določeno spletno agencijo, pride na vrsto naslednji korak.

Primoss - vizitka

Z izdelovalcem spletne strani boste opravili kratek sestanek, na katerem boste predstavili svojo vizijo strani, predložili vsebine (tekste in slike) ter prisluhnili nasvetom, ki jih boste na tem mestu dobili. V podjetju, kot je Primoss, vam bodo z veseljem svetovali glede same izdelave spletne strani, vas opozorili na morebitne napake in vam odgovorili na vsa vprašanja.