Dom in gradnja

Stilsko oblikovani kamini Lotus

Kamin lahko uporabljamo kot primarno ali kot sekundarno ogrevalno napravo. Kot primarna se večinoma uporablja v manjših stanovanjskih hišah ter v objektih, kot so na primer počitniške hišice ter vikendi. Kot sekundaren vir ogrevanja pa so veliko bolj razširjeni.

V objektih, kjer je sicer poskrbljeno za ogrevanje s toplotno črpalko, plinom ali na drug način, je kamin prijeten vir dodatne toplote, ki nas po trditvah uporabnikov greje povsem drugače, poleg tega pa tudi skrbi za prijetno vzdušje ter občutek domačnosti.

Kamini v skladu s sodobnimi oblikovalskimi trendi

Oblikovanje prostorov mora skrbeti tako za estetiko kot za uporabnost. Da bo bivanje prijetno, pa je treba dodati še elemente, ki nam pomagajo, da se počutimo prijetno sproščeno. Sodobni kamini, na primer skandinavske znamke Lotus, zadoščajo vsem trem merilom. So estetski, imajo uporabno vrednost, poleg tega pa izjemno vplivajo na naše počutje. Glede na to, da je modele zasnoval priznani arhitekt Kaare Solvsten, podjetje Lotus pa izdeluje kamine že od leta 1979, to pravzaprav niti ni presenetljivo.

  • Kamin Lotus - Jubilee

Sodobno zasnovani kamini se podajo tako v klasične kot moderne prostore, z dobro načrtovano umestitvijo pa ne skrbijo le za ogrevanje, temveč tudi izboljšajo videz in vrednost vašega doma. Medtem ko samostoječi kamini ponujajo že estetsko dovršene oblike, lahko pri kaminskih vložkih udejanjite marsikatero zanimivo idejo. Kamin je lahko tudi sredi prostora, v stebru, ima steklo in dostop z ene, dveh, treh ali celo štirih strani!

Kaj pa onesnaženost?

Tudi pri nas je pozimi pogosto povečana koncentracija škodljivih snovi v zraku, kar pomeni, da je zrak onesnažen, krivec pa so predvsem peči in kamini na trda goriva ter izpusti v prometu. Ko izbirate svoj kamin, torej velja pomisliti na to, da izberete kamin najvišjih standardov, ki s svojo tehnologijo skrbi za ekološko sprejemljivost. In kamini Lotus zagotavljajo prav to, zato se tudi ponašajo s certifikatom Nordic Ecolabel.

Bi se radi prijetno greli tudi vi, hkrati pa polepšali svoj dom? Obrnite se na podjetje Varme d.o.o., ki je pri nas zastopnik za kamine Lotus.

11.si

Na spletnem portalu 11.si preberite vse, kar vas zanima o lepoti in zdravju, prostem času, internetu, avtomobilizmu, industriji, opremljanju doma, gradnji in o marsičem drugem.

Comments are closed.