Dom in gradnja

LED reflektorji se redko pokvarijo

Kadar se LED reflektorji pokvarijo, je potrebno ugotoviti, zakaj to svetilo ne deluje več. Najbolj enostavna rešitev je seveda zamenjava LED žarnice. Če se je pokvarila, kar je večinoma redko, saj ima dolgo življenjsko dobo in majhno možnost, da bi do neke napake prišlo, jo preprosto odstranimo in zamenjamo z neko drugo.

LED reflektor
Ali veste, kako ravnati v primeru, če se LED reflektor pokvari?

Dogaja se, da se samo določeni LED reflektorji kvarijo ves čas, ostali pa delujejo normalno.

Težave v električnem omrežju

Če z napravo ni težav, je očitno napaka v električnem omrežju. Poznamo več primerov, ko so bili poslovni prostori zelo blizu nekega transformatorja in do njih ni prišlo običajnih 220 V električne napetosti, ampak kar nekaj odstotkov preko te vrednosti. LED sijalke so enostavno pregorele, čeprav ne nujno takoj ob priklopu, pogosto pa v roku nekaj tednov ali mesecev. Žal vam v takšnem primeru uveljavljanje garancije prav nič ne koristi. LED reflektorji (volino-svetila.si) so namreč delovali brez težav in so bili v brezhibnem stanju, samo žarnice niso zdržale napetosti.

Možnih rešitev je več. Žal se večina odloči zamenjati žarnico in ker nova deluje, je sedaj težava rešena. Dokler se seveda spet ne pokvari in potem spet kupijo novo. Ob nakupu lahko preverite, za kakšne napetosti je bila delana in marsikatere zdržijo napetost tja do 230 ali celo 240 V, kar bo verjetno zadoščalo.

LED žarnica
Odločite se za nakup LED žarnic, ki so bile narejene za napetost 240 V.

Druga možnost je, da dobavitelja električne napetosti opozorite na napako, vendar pri nas večinoma od tam ne pride nobena rešitev, čeprav bi morala. Oni bi lahko to uredili s sorazmerno enostavnim posegom in napetost malenkostno spustili. Težava se namreč ne bo pojavljala samo v luči, ampak tudi v drugih elektronskih napravah. Tako se bodo verjetno hitreje pokvarili televizijski sprejemniki in seveda tudi računalniki, saj matične plošče tako visoke napetosti ne prenašajo najbolje.

Če ni druge rešitve, lahko vsaj elektronske naprave preprosto priključite na UPS, ki sprejema napetost iz omrežja, v razdelilec pa vam bo vedno pošiljal natančno 220 V napetosti, kar bo rešilo težave. Seveda je strošek nakupa vaš, vendar pa se bo povrnil, če ne boste plačevali servisa drugih naprav, poleg tega pa vas bo rešil tudi takrat, ko bo zmanjkalo električne energije, saj lahko sam deluje kot baterija in ponudi dovolj časa, da mirno ugasnete vse naprave.

LED reflektorji
V spletni trgovini podjetja Volino d.o.o. imajo pripravljeno bogato ponudbo LED reflektorjev.

LED reflektorji so zanimivi tudi z vidika varnosti, kajti njihova moč osvetlitve je lahko precejšnja. Tako si lahko osvetlite dvorišče pred hišo, vhod vanjo ali v garažo, kar poveča varnost, preprečuje zdrse in padce ter udarce, denimo z vozilom v kak robnik ali ograjo, torej v objekte, ki bi jih lahko v temi spregledali.

Tudi v poslovne namene se LED reflektorji uporabljajo vse več, saj ponujajo enostavno in dolgoročno cenovno ugodno rešitev osvetlitve skladiščnih notranjih ali zunajih prostorov ter tudi garažnih hiš in podobno.

11.si

Na spletnem portalu 11.si preberite vse, kar vas zanima o lepoti in zdravju, prostem času, internetu, avtomobilizmu, industriji, opremljanju doma, gradnji in o marsičem drugem.

Comments are closed.