Dom in gradnja

Popestrimo dnevno sobo z regali

Dnevno sobo lahko popestrimo s pohištvom, kot so dnevni regali. To velja posebno takrat, ko je dnevna soba prenapolnjena z nepospravljenimi stvarmi, ki ji kvarijo izgled. Če nam zmanjka prostora, se namreč hitro začnejo nabirati nepotrebni predmeti na mizi, včasih pa tudi na tleh ali kje drugje. Tako naša soba sčasoma izgubi svoj čar in postane prenatrpana.

Dnevni regali nam lahko rešijo sobo nereda in ji povrnejo tisto originalno lepoto, ki je morda ni več. Čeprav nakup regala za dnevno sobo na prvi pogled izgleda zelo enostaven, pa se marsikdaj izkaže, da vendarle ni povsem tako. Na kaj vse morate paziti, preverite v nadaljevanju prispevka.

Z regali do urejene dnevne sobe

Dnevni regal v dnevni sobi lahko postavimo kamor koli, poleg tega je lahko namenjen za shrambo najrazličnejših stvari. Naj bodo to igrače, razglednice, čevlji ali avtomobilski ključi – možnosti je neomejeno.

Ker imamo za postavitev regalov v dnevni sobi omejeno prostora, lahko nastopi težava. Posebej iznajdljivi moramo biti v manjših sobah, kjer nimamo veliko prostora za opremo. V tem primeru lahko kupimo regal z več policami za predsobo, kamor odlagamo čevlje na spodnjo stran in manjše predmete, kot so ključi, pisala, vizitke in podobno, na zgornje police.

Razkažimo predmete, ki so nam pri srcu

Dnevni regali so odlično pohištvo za razkazovanje stvari, na katere smo ponosni. Lahko gre za družinske slike, diplome, medalje ali razglednice, skratka za nekaj, kar nam daje občutek domačnosti. Že ena sama polica lahko popolnoma spremeni izgled dnevne sobe, če je opremljena z lepimi, morda tudi funkcionalnimi predmeti.

Dnevni regali
Dnevni regali so na voljo v najrazličnejših izvedbah, barvah, dimenzijah in materialih.

Če smo bolj kreativne narave, lahko uporabimo odprte regale, pri katerih se vsebina shranjenih stvari vidi. To je še posebej priročno za manjše sobe, kjer imamo stisko s prostorom in ne moremo imeti velikih vrat, ki pokrivajo regal. V tem primeru si s primerno postavitvijo predmetov, kot so knjige, kozarci in krožniki, izboljšamo izgled dnevne sobe.

Regali za knjige in ostale stvari

V dnevni sobi je običajno veliko knjig, ki lahko hitro postanejo težava, če jih je preveč. V tem primeru potrebujemo načrt, kako bomo z nakupom regalov rešili prostorsko stisko.

Pred nakupom dnevnih regalov za shranjevanje knjig si moramo zastaviti dve vprašanji:

  1. Koliko prostora potrebujemo med posameznimi omarami?
  2. Ali želimo imeti odprte ali zaprte regale?

Lahko si tudi kupimo regale, ki imajo vgrajen namenski prostor za določene stvari. Tako imamo lahko regal za televizor z zgornjimi policami, ki so mišljene za knjige. Nekatere regale lahko celo spreminjamo po lastni želji, kar pomeni, da če želimo premestiti polico na drugo stran regala, lahko to storimo brez težav.

11.si

Na spletnem portalu 11.si preberite vse, kar vas zanima o lepoti in zdravju, prostem času, internetu, avtomobilizmu, industriji, opremljanju doma, gradnji in o marsičem drugem.

Comments are closed.