Internet

Reseller gostovanje – razlogi za in proti

Poznate bistvo storitve, ki ji pravimo reseller gostovanje? Kot pove že njeno ime, gre za »resellanje« oziroma za »preprodajo« storitve. Če bi storitvi dali ime v slovenskem jeziku, bi bil najlepši izraz gostovanje za nadaljnjo prodajo.

Bistvo reseller gostovanja je torej v tem, da ko storitev zakupimo, imamo tudi sami možnost nadaljnje prodaje paketov. Vse je zelo preprosto. Pri večini ponudnikov dobimo dostop do nadzorne plošče WHM, kjer ustvarimo manjše pakete gostovanja. Za vsakega naročnika posebej lahko kreiramo paket, ki povsem ustreza njegovim zahtevam. Tudi cene paketov določamo sami.

Vse podrobnosti o reseller gostovanju: https://www.gostovanje-domene.si/reseller-gostovanje-faq

Razlogi za reseller gostovanje

1. Glavni motiv za reseller gostovanje vidijo izdelovalci spletnih strani. Ne glede na to, ali gre za agencijo ali posameznika, ki ima ustanovljen s.p., je lahko storitev še kako obetaven dodatek primarnemu poslu. Glavni dejavnik uspeha je število naročnikov – torej tistih, ki potrebujejo spletno stran. Kdor ima zakupljeno gostovanje za nadaljnjo prodajo, lahko vsakemu svojemu naročniku ponudi tudi prostor na strežniku in mu na ta način olajša delo. Naročnikom tako ni potrebno iskati ponudnikov gostovanja in se odločati glede izbire, saj ponavadi svojemu izdelovalcu spletne strani zaupajo, da jim bo ponudil najboljšo storitev.

2. Zakaj bi izdelovalci spletnih strani ponujali tudi reseller gostovanje? Seveda zato, da dodatno zaslužijo. Če kupijo reseller paket za fiksno letno ceno, nato pa zakupljeni prostor razdelijo na manjše enote in le-tem postavijo malce višje cene, lahko na enostaven način ustvarjajo dobiček. Več kot imajo naročnikov, več dobička lahko ustvarijo.

Ustvarjanje dobička
Gostovanje za nadaljnjo prodajo naročnikom omogoča ustvarjanje dodatnega dobička.

3. Urejanje reseller gostovanja ni zahtevno. Običajno ponudniki nudijo kombinacijo nadzornih plošč WHM in cPanel. S prvo imajo opravka naročniki gostovanja za nadaljnjo prodajo, z drugo pa večinoma končni naročniki. Obe nadzorni plošči sta enostavni za uporabo, zato je reseller gostovanje primerno tudi za tiste, ki sicer nimajo naprednega tehničnega znanja.

4. Storitev je primerna tudi za ljudi, ki paketov gostovanja ne želijo prodajati dalje, temveč imajo sami veliko število domen. Prednost pred uporabo klasičnega deljenega gostovanja je v tem, da naročnik lahko za vsako domeno posebej kreira nadzorno ploščo cPanel, kar poenostavi upravljanje, npr. prenos spletne strani na drug strežnik.

Razlogi proti reseller gostovanju

1. Reseller gostovanje zagotovo ni namenjeno vsakomur. Za povprečnega uporabnika je daleč najbolj primerno deljeno gostovanje, ki je tudi cenejše. Tudi večini nekoliko zahtevnejšim uporabnikom je na kožo pisano deljeno gostovanje, saj sodobni strežniki zagotavljajo hitro odzivno gostovanje tudi za »požrešnejše« strani.

2. Kot smo že omenili, je reseller gostovanje nekoliko dražje od deljenega. To je seveda povsem logično, saj naročnik prejme več strežniškega prostora, dobi dostop do nadzorne plošče WHM (demo), in kar je najpomembnejše – ima možnost nadaljnje prodaje in s tem ustvarjanja dobička.

Nadzorna plošča WHM
Nadzorno ploščo WHM ne odlikuje le izjemna funkcionalnost, temveč tudi preprostost uporabe.

3. Če reseller gostovanje še enkrat primerjamo z deljenim, ki od naročnika ne zahteva praktično nikakršnega tehničnega znanja, je pri gostovanju za nadaljnjo prodajo priporočljivo imeti vsaj nekaj osnovnega znanja. Kakovostni ponudniki imajo sicer na svojih spletnih straneh pripravljene razne vodiče, prav tako pa tudi svetujejo in pomagajo prek e-pošte.

4. Naročniki reseller gostovanja morajo računati na reševanje težav svojih končnih naročnikov. Kar se tiče delovanja samega strežnika, je seveda na strani ponudnika storitve, kar pa s tem ni povezano, mora reševati oseba oziroma agencija, ki je zakupila reseller gostovanje. Priporočamo vam, da zaradi tega cene pakete za končne naročnike postavite nekoliko višje, saj verjetno cenite svoj čas, ki ga boste morali nameniti reševanju takšnih in drugačnih težav.

11.si

Na spletnem portalu 11.si preberite vse, kar vas zanima o lepoti in zdravju, prostem času, internetu, avtomobilizmu, industriji, opremljanju doma, gradnji in o marsičem drugem.

Comments are closed.